دوران بزرگسالی طیف وسیعی از زندگی انسان را تشکیل میدهد.
میانسالان (سنین ۳۰ تا ۵۹ سال) بخش عمده جمعیت کشور را به خود اختصاص داده اند و عمدتا نیروهای شاغل جامعه را تشکیل می دهند.بنابراین تامین سلامت این گروه سنی جامعه تضمین کننده رشد و توسعه اجتماعی اقتصادی و فرهنگی آن کشور است.
میزان نیاز میانسالان به ریز مغذی ها (ویتامینها و املاح) و درشت مغذیها (انرژی، پروتئین و چربی ها) بسته به میزان فعالیت بدنی و شدت ورزش، شرایط محیطی، سن، جنس و … متغیر است و نیاز است به صورت فردی تعیین شود.
تغذیه و سلامت زنان
زنان نیازهای تغذیه ای ویژه ای دارند که در مراحل مختلف زندگی آنان متفاوت است. سال های باروری مرحله مهمی از زندگی زنان را تشکیل می دهد.
در سنین باروری به علت تغییرات هورمونی ماهانه تغییراتی در خلق و خو و هیجان، افسردگی، خستگی، افزایش وزن، ادم، درد سینه، گرفتگی های عضلانی و درد پشت که سندروم PMS گفته می شود. از ۷ الی ۱۰ روز پیش از قاعدگی شروع می شود. بهبود وضعیت تغذیه و کاهش استرس می تواند به کم شدن این علائم کمک کند. همچنین بعلت نیاز زنان در این دوران به خونسازی، مصرف منابع غذایی حاوی آهن و مواد غذایی تسهیلگر در جذب آهن توصیه می گردد.
در اواخر میانسالی(دوران یائسگی)هورمون استروژن به میزان ۶۰٪ کاهش می یابد که باعث از دست رفتن مواد معدنی استخوان (عمدتا کلسیم)می شود. همچنین منجر به بروز علائم وازوموتور مانندگرگرفتگی، تعریق شبانه، افزایش وزن و اختلال خواب و تغییرات خلق و خو می شود.
در این دوران زنان تمایل به مصرف غذای بیشتر و فعالیت بدنی کمتر پیدا می کنند. از طرف دیگرحجم عضلات کمتر و حجم بافت چربی در بدن بیشتر می شود.
اضافه وزن و چاقی، کاهش اعتماد به نفس،افزایش مقاومت بدن به انسولین،کاهش متابولیسم، افزایش کلسترول تام و LDL و کاهش HDL از عوارض این دوره است.
پس زنان باید بیش از گذشته مراقب سالمت خود باشند و زندگی سالمی را در پیش بگیرند.
رژیم غذایی، ورزش، دریافت مکمل کلسیم و ویتامین دی و هورمون درمانی نقش مهمی در پیشگیری از انواع شکستگی ها دارد.
همچنین برای کاهش گرگرفتگی و خشکی ناحیه تناسلی، مصرف ویتامین های C و E و سویا و منابع گیاهی حاوی فیبر محلول و فیتواستروژن ها می تواند مفید باشد.سویا را می توان مخلوط با گوشت چرخ کرده مصرف کرد.
در این دوران نیاز زنان به آهن کاهش می یابد.
تغذیه و سلامت مردان
علل اصلی مرگ و میر در مردان بیماری های قلبی، سرطان پروستات و ریه است.
مردان نسبت به زنان در سنین پایین تر دچار بیماری های قلبی می شوند. به همین علت رعایت ورزش و رژیم غذایی سالم اهمیت دارد.
مردان بالغ جز در مواقعی که دچار کمبود آهن هستند نیازی به دریافت آهن اضافی از مکمل ها یا نوشیدنی های ورزشی ندارند.
اضافه وزن، دیابت، بیماریهای قلبی و مشکلات ارتوپدی و سرطان پروستات از بیماریهای شایع مردان است.
لیکوپن موجود در گوجه فرنگی و سایر میوه ها و سبزیجات یک آنتی ا کسیدان قوی است که نقش بسزایی در کاهش خطر سرطان پروستات دارد.
مردان اغلب نسبت به زنان گوشت قرمز بیشتری مصرف می کنند و تصور میکنند مصرف گوشت بیشتر معادل با توده عضلانی بیشتر است.چنین رژیمی، خطر بیماری های قلبی و سرطان کولون را در مردان افزایش می دهد. بنابراین محدود کردن مصرف گوشت قرمز و جایگزین کردن آن با گوشت سفید بویژه ماهی، مصرف بیشتر انواع میوه ها، سبزی ها، حبوبات و لبنیات کم چرب باعث کنترل وزن و فشار خون و دیابت و بیماری های قلبی و دمانس(فراموشی)می شود.
مردان میانسال به علت هورمون تستوسترون بیش از زنان استعداد ابتلا به اضافه وزن را دارند
سال های بزرگسالی زمانی است که مجموعه فرنوت دایت می تواند به افراد در دستیابی و حفظ سلامت کمک کند.
جهت دریافت رژیم غذایی آنلاین فرنوت اطلاعات زیر را تکمیل کنید
مقالات مشابه

رژیم غذایی آنلاین ورزشکاران

رژیم غذایی آنلاین نوجوانان

رژیم غذایی آنلاین کودکان

رژیم غذایی آنلاین سالمندان

رژیم غذایی آنلاین خانم شیرده

رژیم غذایی آنلاین خانم باردار

رژیم غذایی آنلاین جوانان

رژیم غذایی آنلاین تناسب اندام

رژیم غذایی آنلاین بیماری ها
مقالات

۱۰ مشکلی که با کمبود ویتامین دی در بدن اتفاق می افتد
بررسی کامل عوامل خطر آلزایمر: آیا جنسیت و دیگر عوامل نقش دارند؟

مراحل پیشرفت بیماری آلزایمر

بهترین رژیم غذایی پیشگیری از آلزایمر
