تغذیه در ۶ ماه اول زندگی
تغذیه با شیرمادر به تنهایی تا پایان شش ماه اول تولد (۱۸۰ روزگی) نیازهای تغذیه ای شیرخوار را تامین میکند.شیر مادر بهترین و کامل ترین غذا برای شیرخوار است. بر اساس توصیه های سازمان جهانی بهداشت، شیرخواران در۶ ماه اول زندگی به منظور تامین رشد، تکامل و سلامتی فقط باید با شیر مادر تغذیه شوند و هیچ نوع مایعات یا غذای جامد دیگری(به جز مکمل های غذایی و در شرایط بیماری مثل اسهال، مصرف دارو و یا ORS) دریافت نکنند.
شیرمادر بهترین غذا برای رشد و تکامل کودکان و کمک کننده به حفاظت شیرخوار در مقابل ابتلا به بیماری های دوران کودکی و بیماری های غیرواگیر دوران بزرگسالی مثل بیماری های قلبی- عروقی، دیابت، چاقی و سرطان ها می باشد.
تغذیه کودک ۱۲-۶ ماهه
پس از پایان شش ماهگی شیر مادر قادر به تامین انرژی، پروتئین، روی، آهن و برخی از ویتامین های محلول در چربی نیست. به طوری که تغذیه با شیرمادر از ۱۲_ ۶ ماهگی بیش از نیمی از نیازهای تغذیه ای شیرخوار و از ۲۴_۱۲ ماهگی، حداقل یک سوم آن را تامین می کند.
بنابراین شیرخواران از پایان ۶ ماهگی تا ۲۴ ماهگی باید علاوه بر شیر مادر با غذاهای دیگر نیز تغذیه شوند. تغذیه تکمیلی علاوه بر تامین بخشی از نیازهای تغذیه ای شیرخوار، او را برای یک رژیم غذایی متنوع آماده می سازد.
تغذیه کودک ۲-۱ سال
در سال دوم زندگی، کودکان یاد می گیرند که به طور مستقل غذا بخورند. برنامه غذایی کودکان در این دوران در جهت برنامه غذایی بزرگسالان تعدیل می یابد. ترجیحات غذایی و الگوی غذایی در این دوران شکل می گیرد. بعد از سال اول تولد میزان رشد و اشتهای کودک کاهش می یابد. مقدار غذایی که کودکان در سال دوم می خورند ممکن است در هر وعده غذایی متفاوت باشد. همچنین ممکن است مواد غذایی که برای خوردن انتخاب می کنند تنوع کمتری داشته باشد.
تغذیه کودک ۵-۲ سال
بعد از دو سالگی با آهسته شدن رشد، اشتهای کودک هم کاهش می یابد. کاهش اشتهای کودک موجب تغییر در تقاضای دریافت غذای کودک می گردد. کودکان دارای مکانیسم تنظیم انرژی و غذای دریافتی خود هستند. بنابراین والدین نباید نگران رشد کودک باشند. برای اطمینان از وضعیت رشد و تغذیه کودک تنها راه، پایش رشد قدی و وزنی کودک بر اساس نمودار رشد می باشد.
کودک برای رشد و مقابله با بیماری ها نیاز به پروتئین دارد. گوشت های قرمز (گوسفند و گوساله)، گوشت های سفید (مر غ،ماهی و پرندگان)، شیر، ماست، پنیر و تخم مرغ از منابع غذایی غنی از پروتئین به شمار می روند. پروتئینهای گیاهی مانند انواع حبوبات و مغز دانه ها(گردو، بادام، فندق، بادام زمینی و …) نیز از منابع غذایی با ارزش به شمار می روند.
مصرف مواد غذایی متنوع در یک وعده غذایی می تواند موجب افزایش دسترسی به مواد مغذی مختلف گردد. برای مثال مخلوطی از غلات با حبوبات (مثل برنج و ماش یا برنج و عدس) موجب افزایش ارزش تغذیه ای غذای کودک از طریق تکمیل اسیدهای آمینه ضروری می گردد.
چربی دریافتی یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده میزان انرژی غذای کودک است. . در برنامه غذایی روزانه کودک باید از چربی های چند غیر اشباع مانند روغن ذرت و آفتابگردان و انواع مغزها (ترجیحا به شکل پودر شده) یا تک غیر اشباع مانند روغن زیتون و کانولا استفاده شود.
با رژیم غذایی فرنوت دایت می توان از کفایت غذای دریافتی کودک مطمئن بود.
جهت دریافت رژیم غذایی آنلاین فرنوت اطلاعات زیر را تکمیل کنید
مقالات مشابه

رژیم غذایی آنلاین ورزشکاران

رژیم غذایی آنلاین نوجوانان

رژیم غذایی آنلاین میانسالان

رژیم غذایی آنلاین سالمندان

رژیم غذایی آنلاین خانم شیرده

رژیم غذایی آنلاین خانم باردار

رژیم غذایی آنلاین جوانان

رژیم غذایی آنلاین تناسب اندام

رژیم غذایی آنلاین بیماری ها
مقالات

۱۰ مشکلی که با کمبود ویتامین دی در بدن اتفاق می افتد
بررسی کامل عوامل خطر آلزایمر: آیا جنسیت و دیگر عوامل نقش دارند؟

مراحل پیشرفت بیماری آلزایمر

بهترین رژیم غذایی پیشگیری از آلزایمر
